Звернення КРАІ до Прем’єр-міністра України

Прем’єр-міністру України
Пану Володимиру Гройсману
Про створення в системі виконавчої влади окремого підрозділу (або відомства) для впровадження державної політики щодо трудової міграції»                                                           Всіх, хто хоче долучитися до такого звернення, просимо надсилати підписи на uau. krai@gmail.com  вказавши країну, назву організації, прізвище та ім’я керівника.
Шановний пане Володимире!
Звертаємося до Вас від імені громадян України, які працюють і живуть за межами Батьківщини. Ми представляємо активних енергійних громадян, які не лише знайшли постійну роботу в чужій країні, а й взялися до самоорганізації, допомоги співгромадянам, правозахисту. Наші громади зростають не лише чисельно, а і якісно. Ми долучаємося до міжнародних громадянських кампаній з підтримки України, збирали допомогу для АТО в найважчі часи її проведення, організовуємо взаємодопомогу для трудових мігрантів, відкриваємо українські школи й проводимо міжнародні фестивалі української культури.
В усіх цих справах, пане Прем’єр-міністре, ми потребуємо постійної взаємодії з Україною. Співпраця з українськими посольствами й консульствами існує практично онлайн, – за що ми вдячні нашим дипломатам. Однак, наші потреби та ініціативи давно вийшли за межі компетенції лише міністерства закордонних справ. Дозвіл на легальний прокат українських та україномовних фільмів у країнах ЄС, де ми проживаємо; сертифікація шкільної освіти; практичне усунення подвійного оподаткування грошових переказів; догляд за нашими літніми родичами в Україні; реалізація наших виборчих прав; протидія російській пропаганді серед українських трудових мігрантів – ось далеко не повний перелік питань, які нас турбують і потребують практичного вирішення. Зараз за межами України працюють та навчаються мільйони активних українських громадян. Ця кількість постійно зростає.
Однак, наразі в Києві немає єдиного центру, який би працював у всих цих напрямках в режимі “єдиного вікна”. Підтримувати постійний контакт із десятками відомств ми просто не маємо змоги. Разом зі зростанням українських громад за кордоном, шириться коло завдань, котрі потребують розв’язку.
Українці, які працюють за кордоном, не просять у Батьківщини грошей, чи навіть захисту в Євросоюзі, ми вже самі навчились досить ефективно захищати українців і Україну в країнах нашого проживання. Те, чого ми в першу чергу хочемо від української влади – це сприяти нам у збереженні й розвитку наших зв’язків з Україною. Ми хочемо залишатися українцями, ростити дітей українцями, інвестувати в українську економіку. Ми налаштовані на взаємну повагу й постійну взаємодію.
Ми наполягаємо на створенні єдиного державного органу в системі виконавчої влади в сфері зовнішньої трудової міграції. Такий єдиний центр взаємодії і допомоги потрібен як українцям, які тривалий час перебувають за кордоном, так і Україні. Цей орган мав би працювати в режимі “єдиного вікна” щодо усіх нагальних питань, які стосуються зовнішньої трудової міграції, а також повинен впроваджувати державну політикудля підтримки постійних комунікацій з українськими громадянами за кордоном та громадянами європейських країн українського походження, а також для створення сприятливих умов їх повернення до України в майбутньому. Збереження тісних зав’язків України зі своїми громадянами за кордоном – це додатковий потенціал для економічного розвитку і політичного зміцнення нашої держави.
З повагою,
Лариса Пономаренко,  президент об’єднання українських асоціацій Іспанії «КРАІ» та Асоціації Українців Регіону Мурсія;
Марія Курницька,  президент Асоціації Українців Кантабрії «Оберіг»;
Лілія Миколаїв, президент  Асоціації «КонУкраніа» (З Україною), Мадрид;
Георгій Клімов, президент асоціації  «У-Армонія», Валенсія;
Наталя Бондаренко, президент  культурно освітнього  центру «Дивосвіт», Мадрид;
Світлана Румак, президент Асоціації українських батьків і вчителів в Каталунії «Берегиня», Барселона;
Тетяна Кузик –   Голова Центральної  координаційної  ради українських організацій в Італії;
Олег Гуцько, голова Асоціації українців Португалії «Собор»;
Борис Кучерас, президент Асоціації українців в Португалії «Джерело Світу»;
Ірина Ястреб –  голова міжнародної громадської  організації українців «Четверта Хвиля».

 

Publicado por Union de Asociaciones Ucranianas "KRAI"

Спілка українських асоціацій "KRAI", це об'єднання українських асоціацій з різних провінцій Іспанії. "KRAI" була заснована ще y 2016 році, i в квітнi 2018 року був пройдений процес реєстрації в Національному реєстрі Іспанії. На даний час до спілки входять наступні асоціацiї: Асоціація Українців Регіону Мурсія; Асоціація Українців Кантабрії “Оберіг”; Aсоціація “КонУкраніа” (З Україною), Мадрид; Aсоціація “У-Армонія”, Валенсія; Kультурно освітнiй центр “Дивосвіт”, Мадрид; Асоціація українських батьків і вчителів y Каталунії “Берегиня”, Барселона;

Deja un comentario